מסו ויד לטיגון אוויר: מכשירי מטבח לא קונבנציונליים ששווים את ההייפ

מכשירי מטבח חדשניים שינו את הבישול הביתי, והביאו טכניקות מקצועיות ונוחות שאין שני לה להכנת ארוחה יומיומית. בין ההתקדמות הללו, תנורי סו-ויד וטיגוני אוויר עלו בפופולריותם בשל יכולתם להפיק תוצאות באיכות מסעדה במינימום מאמץ. בפוסט זה, נחקור את המכשירים הללו ועוד כמה אחרים שמעלים את חווית הבישול הביתי.

 

תנורי סו ויד:

Sous vide, מונח צרפתי שפירושו "תחת ואקום", הוא שיטת בישול שבה אוכל נסגר בוואקום בשקית ולאחר מכן מבושל לטמפרטורה מדויקת באמבט מים. הנה כמה נקודות חשובות שכדאי לדעת:

 

דיוק: היופי של הסו-ויד טמון בדיוק שלו. על ידי שמירה על טמפרטורה עקבית, תנורי סו-וידאו מאפשרים בישול אחיד ומדויק, ומבטלים את הסיכון לבישול יתר או נמוך.

 

צדדיות: ניתן להשתמש ב- Sous vide למגוון רחב של מרכיבים, מבשרים ודגים ועד ירקות ואפילו ביצים. המזון המתקבל הוא לרוב רך וטעים להפליא, מכיוון שתהליך האיטום נועל מיצים ומאפשר שליטה מלאה על העשייה.

 

קלות שימוש: לאחר שהמזון נאטם והטמפרטורה נקבעת, סיר הסו-וידאו עושה את שאר העבודה, מה שהופך אותו לאופציה מצוינת לטבחים ביתיים עסוקים ולמי שמחפשים להתנסות בטכניקות חדשות.

 

טיגון אוויר:

טיגוני אייר זכו לתהילה בזכות יכולתם לחקות את המרקם הפריך של מזון מטוגן בשמן עמוק תוך שימוש בפחות שמן. הנה מה שאתה צריך לדעת:

 

חלופות בריאות יותר: על ידי זרימת אוויר חם מסביב למזון, טיגוני אוויר יכולים להשיג מראה חיצוני פריך בדומה לטיגון עמוק אך עם פחות שמן באופן משמעותי. זה יכול ליצור חלופות בריאות יותר למזון מטוגן מסורתי.

 

צדדיות: טיגוני אייר נועדו לא רק לטיגון. הם יכולים גם לצלות, ולאפות, מה שהופך אותם לתוספת רב-תכליתית לכל מטבח.

 

נוחות: עם זמני חימום מוקדם מהירים ובישול עצמאי, טיגונים אוויר מציעים אלטרנטיבה נוחה ונטולת בלגן לטיגון מסורתי.

 

סיר מיידי:

הסיר המיידי, סיר לחץ רב תכליתי, זכה למעריצים רבים בזכות הרבגוניות והמהירות שלו. הנה למה זה תוספת כדאית למטבח שלך:

 

רב-פונקציונליות: הסיר המיידי משרת מספר פונקציות כולל בישול בלחץ, בישול איטי, הקפצה, אידוי ואפילו הכנת יוגורט. הרבגוניות הזו יכולה להחליף כמה מכשירים אחרים, ולחסוך מקום בדלפק.

 

יעילות: על ידי שימוש בלחץ להגברת הטמפרטורה, הסיר המיידי יכול להפחית באופן דרסטי את זמני הבישול של מנות רבות, לעתים קרובות מבלי לוותר על הטעם או המרקם.

 

מאמר זה נכתב על ידי https://www.kleibait.com/.