שמירה על כללי בטיחות במטבח

Bookmark and Share

לא מעט מהתאונות מתרחשות בבית, המקום שאמור להיות הכי בטוח מבחינתנו. זה לא מכבר הוכיחו מחקרים רבים כי כל שנה נפגעים מאות אנשים ובמיוחד ילדים מתאונות המתרחשות במטבח, כאשר התאונה השכיחה ביותר היא כוויה.
ישנם גורמים רבים אשר יכולים להוות סיכון על השהות במטבח. לכן על מנת לשמור על ביטחון מרבי וכדי שהבילוי במטבח, אחד החללים המרכזיים של הבית, יהיה כמה שיותר מיטבי, יש לשמור על כמה כללי בטיחות חשובים.

חומרי ניקיון

אסור בתכלית האיסור לשמור על חומרי ניקיון בסמוך למזון. יש להרחיקם מילדים ולאחסן אותם במקומות גבוהים. כאשר עושים שימוש בחומרי ניקוי, במיוחד באלה הרעילים, יש לעטות כפפות על הידיים ולהיזהר שלא לשפשף את העיניים או הפנים.

מכשירים חשמליים

כאשר רוכשים מכשירים חשמלייםכמו תנור אפייה, מיקרו, מקרר או כיריים חשמליות וממקמים אותם במטבח, יש לוודא שיש להם תו תקן מאת מכון התקנים. חשוב להיזהר ולהימנעמכבלי חשמל חשופים או נגישים, במיוחד בבית בו גרים ילדים. כמו כן, אין להפעיל בעת ובעונה אחת כמה מכשירים חשמליים.

אחסנת מזון

הרעלת מזון איננה נדירה במיוחד אם וכאשר מחזיקים מזון שאיננו טרי. יש לבדוק שלא פג תוקפו של המזון, יש לאחסן את המזון בהתאם להוראות שכתובות על האריזה ולתנאי הקירור הנדרשים. בנוסף, כאשר מפשירים בשר, אין להחזירו שוב למקפיא. אם אתם מתכוונים לרכוש מקרר חדש וודאו שהוא בעל מערכת קירור אנטי בקטריאלית, פרט חשוב לבטיחות מרבית.

מיקרוגל

המיקרוגל אמנם נחשב למכשיר חשמלי יעיל במיוחד אולם גם הוא עלול להיות מסוכן. לרוב כאשר מתחוללות פגיעות הן נגרמות עקב שימוש שאיננו נכון במכשיר. אל המיקרוגל יש להכניס רק כלים וצלחות המותאמים לו, היות וכלים שאינם מתאימים יכולים לגרום לקצר ואפילו לשריפה.

על התנור והכיריים

בישול על כיריים גז נחשבלפעולה פשוטה לכאורה, אולם הוא טומן בחובו סכנות לא מועטות. ילדים עלולים למשוך את ידית המחבת הרותחת אואת ידיות הסיר וכתוצאה מכך לקבל כוויה בדרגות קושי שונות. לכן חייבים לוודא שידיות הסירים והמחבתות יהיו מופנות כלפי פנים. בנוסף, חשוב מאוד שהן התנור והן הכיריים יהיו נקיים. כאשר נשארות שאריות שומן הן עלולות להוות סכנה שכן הן נחשבות לחומר דליק. דבר חשוב נוסף לבטיחות במטבח וסביב הכיריים הוא לזכור להרחיק מהםבדים, מטליות ומגבות וכך למנוע מקרים של שריפות.

מה קורה כשפורצת אש?

ייתכן ונקטנו בכל הכללים אבל לא תמיד יש לנו שליטה על הכל והנה פרצה לה אש במטבח. אז מה עושים? אסור לכבות את האש במים. כאשר פרצה אש בסיר או במחבת יש לכסות אותם בכלי אטום וכל זאת על מנת למנוע כניסה של אוויר. והיה ופרצה אש בתנור, יש לסגור את המתגים בארון החשמל ואת דלת התנור. בצורה זו ניתן לנסות לחנוק את להבות האש. כמובן שרצוי שיהיה בבית ציוד עזרה ראשונה הכולל חומר נגד כוויות.

נסכם ונאמר

מלבד הסעיפים שצוינו, אחד הכללים החשובים ביותר הואלשמור על מודעות ועל ערנות. מרבית הנזקים נגרמים בשל חוסר ערנות של דיירי הבית. לכן,יש להיות מודעים לכל מה שמתרחש במטבח, לתקן את הטעון תיקון, לשים לב לריחות חרוכים משקעי החשמל ולהצטברות של שומנים. בסך הכל המטבח הוא חלל פונקציונאלי בבית אבל הוא טומן בחובו סכנות רבות שאין להקל בהן ראש. שמירה על מודעות וערנות תעזור למנוע אחוז גדול מכלל הסכנות.

לקבלת הצעת מחיר

03-904-2120
טלפון יד מטבחיםצור קשר