קולט אדים, חלון או ארובה?

Bookmark and Share

אם החלטתם לבנות בית פרטי וודאי אתם חושבים על כל פרט ופרט בעיצוב אחד החללים המרכזיים ביותר בו אתם ובני המשפחה נוהגים לבלות שעות רבות - המטבח. המטבח הוא מקום בו מבשלים, אופים ואוכלים, מקום הדורש אוורור מרבי.

כשחוזרים הביתה נעים מאוד להריח ריחות של בישולים אולם בהחלט לא נעים כשהם נשארים בבית שעות לאחר מכן. לכן יש לבחור בפתרון אוורור איכותי שימנע את התפשטות הריחות כמו למשל קולט אדים. תפקידם של קולטי אדים הוא למנוע ריחות, עשן וחום, והם גם יוצרים הגנה לארונות המטבח מפני מפגעים כמו לחות הנובעת מהבישול. ישנו קולט אדים תחתון אותו מתקינים בחלקו התחתון של ארון המטבח, מעל תנור האפייה או מעל הכיריים. ישנם קולטי אדים בעלי מנוע זעיר, אלו ממוקמים מחוץ לארון אך הם בעלי עוצמה פחותה יותר.

קולט אדים – האם אכן זו האופציה הכי טובה?

הקולט ממוקם בגובה של 60-80 ס"מ מעל הכיריים. מבחינת העיצוב, ישנם קולטי אדים העשויים מנירוסטה וישנם מזכוכית. הנירוסטה מבריקה ואילו קולטי אדים מזכוכית נוטים לקלוט כתמים. קולטי האדים נוחים מאוד לשימוש, הם כוללים תאורה כך שהם מקלים על מלאכת הבישול. מומלץ לבחור בקולט אדים עם נורות הלוגן למען ראות טובה יותר, כמו כן כדאי שתהיה גישה נוחה לנורות במידה וצריך להחליף. אם בעבר קולטי אדים עם עוצמת שאיבה גבוהה היו רועשים יותר, כיום בחנויות ניתן למצוא קולטי אדים בעלי עוצמה רבה שאינם רועשים. מבחינת העלות, תלוי מהו סוג קולט האדים, מהו הגודל שלו, מהי העוצמה שלו וממה הוא עשוי.

stove-338139 1920

מה היתרונות של ארובה?

הוא בטיחותי ומייצג את מיטב הטכנולוגיה, לכן עם השנים קולט ארובה הפך להיות יותר ויותר פופולארי וכיום אפשר למצוא אותו במגוון דגמים. מתקינים אותו כמטר אחד מעל הכיריים והוא מכסה את אזור הבישול. הקולט שומר על ניקיונו של המטבח, כאשר קיים מגוון רב של עיצובים המתאימים לסגנונות מטבחים שונים. תפקידו לסנן את האוויר בזמן בישול, להסיר עודף חום ולמנוע התפשטות של ריחות בישול. הקולט שואף את האדים החוצה, כך שאין שום צורך לפתוח חלון, לכן הוא מהווה פתרון אטרקטיבי לחלוטין. לרוב מתקינים אותו במרכזו של המטבח מעל הכיריים והוא משמש גם כפריט עיצובי. הוא מתאים לכל מטבח והוא משדרג את השהות בו באופן משמעותי.

וכמובן האפשרות המסורתית - חלון

חלון הוא האפשרות המסורתית לאוורור המטבח אולם חייבים לנפץ איזשהו מיתוס. אם חשבתם למקם את הכיריים ליד החלון וכך לפתור את בעיה הריחות, לידיעתכם, את הכיריים לא ממקמים ליד החלון היות והאוויר יכול ללבות את האש. מומלץ לבחור בחלון פתיחה דריי קיפ, זהו חלון עם ציר רגיל אולם ניתן לפתוח אותו באופן חלקי. עם חלון דריי קיפ לא נכנסת רוח ישירה אשר מהווה סיכון, אך יחד עם זאת רצוי שהחלון יהיה מוגבה על מנת שלא יותזו עליו טיפות שמן.

נסכם ונאמר שהבחירה בחלון, ארובה או קולט אדים נתונה לשיקולים שלכם, לצרכים האישיים ולקריטריונים נוספים כמו העדפה, סגנון ואף גודל התקציב.

לקבלת הצעת מחיר

03-904-2120
טלפון יד מטבחיםצור קשר