סידור מטבח

Bookmark and Share

איך מסדרים את הארונות בצורה יעילה ? איך כדאי לאחסן כלים, מוצרי מזון, סירים ותבלינים ? כל העצות והטיפים לסידור ארונות מטבח
לכולנו יש כלים במטבח. גם אם אתם נמנים על הבשלנים שבחבורה ויש ברשותכם מלאי כלים עשיר, גם אם אתם אוהבים לארח לפחות פעם בשבוע ויש לכם כמה סרוויסים של כלים וגם אם אתם אוכלים לרוב בחוץ ויש לכם מעט כלים במטבח, חשוב שיהיה סדר במטבח, הכלים יהיו מסודרים בארונות ולכל סיר יהיה את המקום המיועד לו.
מאיפה מתחילים, איך עושים סדר וארגון במטבח ומה כולל הסדר פרט לסידור ארונות מטבח ?


10 טיפים לסידור ארונות מטבח

  1. לסדר את הארונות מדף אחרי מדף – רובנו לא אוהבים לסדר ארונות ואם נוציא את כל תכולת הארון על השיש, מובטח לנו יאוש, אבל חשוב למיין את כל הכלים לפי נושאים, גדלים, תכיפות שימוש בהם (יומיומי או רק לאירוח) וקהל המשתמשים (ילדים, מבוגרים). כדי שלא יהיה לנו בלגן בעיניים, רצוי לעשות מיון על השיש לכל מדף בנפרד, עד שתסיימו את כל מלאכת המיון.
  2. חלוקה לארונות / מדפים – כשכל הכלים ומוצרי המזון היבשים לנגד עיניכם, תבחרו את המקום המתאים להם בארון. רצוי לסדר את תכולת הארונות לפי נושאים ולפי רמת השימוש בהם : צלחות, סירים, קופסאות אחסון, כלי פלסטיק של הילדים, סכו"ם וקערות. במידה ויש ילדים בבית בגיל שהם מוציאים לבד את כלי האוכל, חשוב לשים את הכלים במדף שיהיה נגיש להם.
  3. התאמת גודל הכלי לארון – במדפים ובמגירות עמוקים אפשר לנצל את שטח האחסון בשתי שורות. חשוב לשים מאחורה את הכלים, שמשתמשים בהם לעיתים רחוקות ולהתאים את גדלי הכלים לגודל המדף, כדי שלא ישארו שטחי מדף לא מנוצלים, שישאירו חלק מהכלים מחוץ לארון.
  4. הכנסת כלי קטן בתוך כלי גדול – מומלץ לשים קופסאות אחסון אחת בתוך השניה ולהפריד מהן את המכסים. את המכסים אפשר להכניס לתוך אחד מכלי האחסון או לשים בסלסלה נפרדת, כך שמכסים לא ילכו לאיבוד. בדרך זו תוכלו להכניס יותר כלים לארון ותוכלו למצוא בקלות את הכלים לפי כמות האוכל שתרצו לאפסן בהם.
  5. אפסון בסלסלות – חלקים של מיקסר, מערבל, כפות הגשה, סכינים ושאר אביזרים נלווים מומלץ לשים בסלסלות בחלוקה לנושאים. רצוי לשים את הסלסלות במגירה ולא על המדף. כך פשוט וקל יותר למצוא את האביזרים ונשאר מקום לכלים, שתופסים יותר מקום על המדף.
  6. תבלינים – אם יש לכם אפשרות לסדר את התבלינים במגירה נפרדת, זה מצויין ואם לא – שימו אותם בסלסלה, כך שלא תצטרכו להוציא את כל התבלינים מהארון בכל פעם שתצטרכו פפריקה או פלפל, אלא תשלפו את כל הסלסלה והכל יהיה פרוס לנגד עיניכם. תקפידו לשים את התבלינים בתוך צנצנות או כלים קטנים ולא להשאיר אותם בתפזורת או בשקיות. שימו על כל קופסה מדבקה עם שם התבלין.
  7. קופסאות סגורות למוצרים פתוחים – שקיות פתוחות של פסטות, קטניות או קמחים הכניסו לקופסאות עם מכסה ואפסנו בארון. רצוי לרכוש קופסאות בגדלים זהים, כך שתוכלו לסדר אותן בארון המטבח זו על גבי זו ולאחסן בצורה יעילה. רצוי קופסאות שקופות, שתוכלו לזהות בקלות את תוכן הקופסה או לשים מדבקה ועליה לרשום את תכולת הקופסה.
  8. סירים – הכניסו את הסירים הקטנים לתוך הגדולים ואת המכסים אפסנו בדלת הארון או באזור אחר במגירה.
  9. מזווה – מוצרים יבשים שאתם מחזיקים בכמות גדולה, רצוי שתשימו את הכמות שאינה בשימוש מיידי (חבילות סגורות) בארון מיוחד, במזווה או במרפסת סגורה ותפנו את שטחי האחסון במטבח עבור כלי המטבח ומוצרי המזון, שמשתמשים בהם ביומיום.
  10. כלים לאירוח או כלים גדולים במיוחד – אלה כלים שהשימוש בהם אינו על בסיס יומיומי ואם יש לכם אפשרות לאפסן אותם בארון גדול, שאינו במטבח, יתפנה לכם שטח אפסון במטבח ומלאכת ארגון ארונות המטבח תהיה קלה יותר.

לקבלת הצעת מחיר

03-904-2120
טלפון יד מטבחיםצור קשר