כללי בטיחות במטבח

Bookmark and Share

המטבח הוא אחד החדרים החשובים בבית ולכן אנו מבלים בו שעות ארוכות. מלבד התפקיד של המטבח בתור חלל הבישול, יש הרבה מטבחים המשמשים גם לצרכי אירוח. אפשר לאכול במטבח לבד או עם בני המשפחה, להירגע עם כוס מים או כוס קפה וגם לקחת הפסקה מהשגרה הלוחצת. לא משנה באיזה גודל המטבח או היכן הוא ממוקם בתוך הבית, יש לו נוכחות שקשה להתעלם ממנה. מצד שני, שהייה ארוכה במטבח עלולה לחשוף אותנו לסיכונים בטיחותיים.

יש הרבה חפצים מהם צריך להיזהר בתוך המטבח. בקטגוריה של מוצרי חשמל לדוגמא עדיף להתרחק מתנור אפייה דולק, להתנהל בצורה נכונה בקרבת טוסטר אובן ולהקפיד על הרחקת טוסטר רגיל מהישג ידם של ילדים. בקטגוריה של סכו"ם רצוי להקפיד על אחסון סכינים, מזלגות וכדומה בתוך מגירה ייעודית. המגירה הזו צריכה להיות מספיק גבוהה על מנת שהילדים לא יגיעו אליה, אולם מספיק בטוחה כדי למנוע נפילות בלתי רצויות.

במטבחים קטנים רצוי להיזהר מקרבת יתר בין ברז המים לבין הכיריים או מוצרי החשמל. באופן כללי, השילוב של מים וחשמל בתוך המטבח הוא הרסני. יש להקפיד על כללי הבטיחות כבר בשלבים הראשונים של עיצוב המטבח, לכסות את שקעי החשמל ולהתייעץ עם אנשי מקצוע בכל מקרה של התלבטות.

טיפים לשמירה על הבטיחות

הטיפ העיקרי שיכול לעזור בשמירה על הבטיחות בתוך המטבח הוא להגביר את המודעות. רוב הנזקים הנגרמים למטבח נוצרים כתוצאה מחוסר עירנות של הדיירים עצמם. מהבחינה הזו אין הבדל בין שימוש במטבח על ידי ההורים, המבוגרים או הילדים. לכל אחד יש כמה דקות של חוסר עירנות העלולות להסתיים במפח נפש. יש להקפיד כל הזמן על דוגמא אישית כלפי הילדים, לסגור את מוצרי החשמל מיד בתום השימוש, לכבות את ברז המים בכל רגע נתון וגם לבצע תחזוקה שוטפת של מוצרי החשמל.

חשוב להישאר מודעים לכל המתרחש בתוך המטבח ולשים לב לתופעות לא רגילות. ריחות חרוכים מכיוון שקעי החשמל, מכשירים הגורמים קצר וגם הצטברות של שומנים, לכלוך או אבק מסכנים את הדיירים. המטבח הוא חדר רגיש בעל פונקציונאליות גדולה. אנו משתמשים במטבח לצרכים רבים אולם לעיתים קרובות מקלים ראש בפוטנציאל הסכנה שהוא עלול להסב. התנהלות נכונה בתוך המטבח חשובה ביותר כמו התנהלות בחדר האמבטיה, במרפסת ובכל מקום אחר.

הכירו את אמצעי הבטיחות

הקפדה על התנהלות תקינה בתוך המטבח לא תמיד מספיקה. בדירות או בתים בהם מתגוררים קשישים ובעלי מוגבלויות, רצוי להשתמש באמצעי בטיחות ייעודיים. ידיות, מוצרי פרזול, תומכים, עמודים וכדומה יכולים לעזור בהנגשת המטבח עבור אוכלוסייה מן הסוג הזה. מטבח נגיש הוא הסוד של בטיחות אופטימאלית. ככל שהמטבח יותר רחוק, גבוה, לא מסודר או לא מאורגן, כך עולה רמת הסיכון הנשקפת עבור המשתמשים.

יש להתרחק ממקורות אש דולקים ולהישמר מפני מקומות חמים או קרים מדי. בעת נזילה של מים מהמקרר, ממדיח הכלים או מהצנרת יש להוריד את מתג החשמל המרכזי במטבח. אין להקל ראש בנזילות ורטיבות בקירות. חשוב להשתמש בפתרונות לגילוי נזילות וכך למנוע הצטברות של עובש או פטריות. מבחינת מקומות האחסון, רצוי לאוורר את הארונות לעיתים קרובות ולבצע פעולות הדברה יעילות מסביב למטבח. במקביל, יש להקפיד על הרחקה של הילדים מהמטבח במהלך בישול, צלייה, אידוי, אפייה וכן הלאה. מנגד, ילדים יכולים להשתתף בבישול רק במידה והפעולה אינה דורשת שימוש בסכינים. 

לקבלת הצעת מחיר

03-904-2120
טלפון יד מטבחיםצור קשר